Івано-Франківський ОДЦНТТУМ: рука на пульсі життя

Жов 18, 2017 Головні новини

«ІТ- технології – крок до розвитку принципово нової

науково-технічної творчості»

Директор ОДЦНТТУМ В.Кодря

 

16 квітня 2016 року  представники Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді разом з такими провідними ІТ-компаніями як SoftServe, CoreValue, Eleks та ін.
прийняли участь в IT Rally Starters – найбільшій конференції для ІТ-початківців та студентів у Івано-Франківську, що відбулася  в університеті права імені Короля Данила Галицького.

В програмі заходу вдалим акцентом, який привернув увагу багатьох присутніх, стала змістовна презентація Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, яку провів для учасників директор ОДЦНТТУМ Віталій Кодря. Присутні ознайомилися з історією центру, планами та перспективами розвитку, успіхами та досягненнями ОДЦНТТУМ.

Цікавинкою конференції стало своєрідне соцопитування учасників, анкету для якого розробив колектив ОДЦНТТУМ. Опитування проводилося з метою вивчення об’єктивної думки молодих людей щодо розвитку науково-технічної творчості загалом та у ОДЦНТТУМ зокрема. Як свідчить аналіз опитування, молоді люди зацікавлені у розвитку науково-технічної творчості через впровадження в сферу гурткової роботи вивчення мов програмування, зокрема, JAVA, а також веб-дизайну, інформаційних технологій та ін.
«Послухав мудрих, дотепних і цікавих хлопців і дівчат. Впевнений — якщо щось робиш — роби то з натхненням і креативно. І тоді весь світ буде готовий помогти тобі. Так роблять учасники цього заходу.І основне — всі вони переконані: найкраща мова програмування — англійська. Й ще трохи — Джава скрипт. Також радію, що маємо деякі домовленості про співпрацю», — зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці директор ОДЦНТТУМ Віталій Кодря.

Варто зазначити, що в рамках співпраці вже цього року з ініціативи ОДЦНТТУМ та за домовленостями з керівництвом університету права імені Короля Данила Галицького планується наступна подія: вихованці позашкільних закладів області змагатимуться в обласному турнірі юних програмістів і матимуть,заодно, можливість спостерігати за роботою ІІ етапу  IT Rally Starters.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *