Семінар-практикум для керівників гуртків з інформаційних технологій

Лют 18, 2019 Головні новини

12 лютого 2019 року на базі Центру інформаційних технологій ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» пройшов семінар-практикум для керівників гуртків з інформаційних технологій та вчителів інформатики закладів ЗПО та ЗЗСО в контексті позашкілля.

Семінар проводився з метою підвищення професійної майстерності керівників гуртків інформатики області, підготовки до обласних турнірів юних програмістів з інформаційних технологій та програмістів на мові Scratch.

В заході взяли участь 22 педагогічних працівники з Богородчанського, Галицького, Городенківського, Долинського, Коломийського, Рогатинського, Рожнятівського, Снятинського районів, міст Болехова, Калуша, Яремча, Войнилівської та Яблунівської ОТГ, Вигодського навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Петро Парпан, координатор обласного відкритого чемпіонату з кіберспорту по Minecraft, розповів про деталі його проведення та типові помилки при виконанні та надсиланні робіт.

Олег Козич, завідувач лабораторіями Центру інформаційних технологій ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», розповів про можливі форми проведення масових заходів з інформаційних технологій та запропонував учасникам семінару взяти активну участь у моніторингу вподобань вихованців гуртків для подальшого аналізу.

Леся Степанченко, волонтер Code Club в Івано-Франківській області, ознайомила керівників гуртків з роботою в Міжнародному проекті Code Club. А також розповіла про симулятор на Arduino та його застосування в роботі з учнями.

Про умови проведення обласних турнірів юних програмістів з інформаційних технологій та програмістів на мові Scratch у 2019 році повідомив Віталій Кодря, директор Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та підвів підсумки семінару.

 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *