Практико-орієнтований семінар педагогів ПТМ

Січ 31, 2019 Головні новини

24 січня 2019 року на базі Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді пройшов семінар-практикум для педагогів початкового технічного моделювання закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Семінар проводився з метою підвищення професійної майстерності вчителів початкової школи та керівників гуртків з початкового технічного моделювання області, якісної підготовки до обласних змагань учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

В заході взяли участь 26 педагогічних працівників з Коломийського, Надвірнянського, Городенківського, Рожнятівського, Косівського, Рогатинського, Галицького, Богородчанського, Калуського, Долинського районів, Войнилівської ОТГ, Витвицької ОТГ, Дзвиняцької ОТГ, Рожнівської ОТГ, Тлумацької ОТГ, а також міст Болехова, Коломиї, Калуша, Івано-Франківська.

На запрошення адміністрації ОДЦНТТУМ Степанишин Зоряна Михайлівна, завідувач відділу технічної творчості центру дітей та юнацтва Галичини, голова Львівського обласного методичного об’єднання з початкового технічного моделювання провела практичне заняття по створенню рухомих паперових іграшок. Про методи збору матеріалів (використання підручних та утилізованих матеріалів) для виготовлення виробів на гуртку початкового технічного моделювання розповів Цимбалій Володимир Васильович, керівник гуртка Тлумацького будинку дитячої та юнацької творчості, а Гринів Михайло Михайлович, член журі всеукраїнських змагань з початкового технічного моделювання, проаналізував типові помилки, які допускали учасники на останніх випробуваннях.

Про основні етапи організації обласних змагань з початкового технічного моделювання доповів Кодря Віталій Вікторович, директор Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Також відбулось обговорення положення обласних змагань учнів молодшого шкільного віку та виставки-конкурсу з початкового технічного моделювання. Для учасників семінару директор ОДЦНТТУМ провів геніальний майстер-клас по виготовленню моделі машинки з прищепок на гумомоторі й тут же організував змагання на дальність їзди.

В рамках семінару відбулось перше засідання обласного методичного об’єднання педагогів початкового технічного моделювання закладів загальної середньої та позашкільної освіти області та обрано його голову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *