Обласні змагання з початкового технічного моделювання

27 та 29 березня 2018 року Івано-Франківським обласним державним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласні змагання з початкового технічного моделювання, відповідно, серед вихованців закладів позашкільної освіти та серед учнів закладів загальної середньої освіти на базі ЗОШ №23 Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Змагання проводяться з метою залучення дітей до науково-технічної творчості та організації їх змістовного дозвілля. Хлопчики й дівчатка зі всієї області – найкращі в своїх містах і районах, змогли продемонструвати початкові знання з геометрії, вміння читати схеми, логічно мислити, проводити вимірювання, володіти різними інструментами, творчо підходити до виконання завдань. Початкове технічне моделювання розвиває і поглиблює зацікавленість до інженерних знань, пам’ять і уяву, дрібну моторику рук, посидючість та впертість в досягненні наміченого.

Загалом в змаганнях взяли участь 55 учнів молодшого шкільного віку з Богородчанського, Галицького, Долинського, Калуського, Коломийського, Косівського, Надвірнянського, Рожнятівського, Снятинського, Тисменицького, Тлумацького районів та міст Болехова, Івано-Франківська, Калуша, Коломиї. В програму змагань були включені теоретичні та практичні завдання. Хлопчики клеїли модель «неможливої фігури» з серії оптичних ілюзій, з паперу виготовляли моделі спортивних машинок за розгорткою, конструювали моделі планерів та змагалися в запусках на дальність польоту. Дівчатка шили та оздоблювали рукавички, виготовляли ляльку-індикатор для позначення свого настрою.

 

Переможці серед вихованців закладів позашкільної освіти:

1 місце: Балашовець Олександр (Калуський ЦНТТУМ), Петрик Владислав (Надвірнянська рай СЮТ), Олексин Анастасія (Болехівський БДЮТ).
2 місце: Копцюх Ігор (Тисменицький БДЮТ), Гошків Олег (Рожнятівський БДЮТ ), Безрука Тетяна (Войнилівський ЦДЮТ).
3 місце: Федишак Сергій (Івано-Франківський ОДЦНТТУМ), Гуцуляк Андрій (Коломийський НВЦТУМ), Марчук Віталіна (Заболотівський БШ).

Переможці серед учнів закладів загальної середньої освіти:

1 місце: Шумський Андрій (Боднарівська ЗОШ І-ІІІ ст. Калуського району), Романів Дмитро (Завійська ЗОШ І-ІІ ст. Калуського району).
2 місце: Мушак Назар (Надвірнянська ЗОШ І-ІІІ ст. №3), Павловський Денис (Довговойнилівський НВК І-ІІІ ст . Верхнянська ОТГ).
3 місце: Чіх Богдан (Парищенська ЗОШ І-ІІІ ст. Надвірнянського району), Титиш Ігор (Княжолуцька ЗОШ І-ІІІ ст. Долинського району).

 
Результати змагань наочно показують –де і в яких районах області серйозно відносяться до виховання підростаючого покоління, що поважає природничі науки та ручну працю й з часом виросте у нову плеяду українських Корольових, Сікорських чи Пулюїв.

 



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *