Обласна олімпіада з радіоелектронного конструювання (22.11.2017)

Лис 23, 2017 Головні новини

22 листопада 2017 року на базі Івано-Франківського вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки відбулась обласна радіотехнічна олімпіада старшокласників. Організатором заходу виступив Департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації. Координацію з проведення олімпіади здійснював Івано-Франківський обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

В олімпіаді взяли участь 34 вихованці гуртків з позашкільних навчальних закладів області.


Юні радіоаматори продемонстрували свої знання, вміння та навички при виконанні чотирьох завдань, а саме, в теоретичному заліку, складанні електронних пристроїв на макетній платі, розробка друкованої плати та монтажі. Високі результати показали вихованці Івано-Франківського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Калуського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Радіотехніка та електронне конструювання – це найцікавіший вид дитячої та юнацької науково-технічної творчості. Мережа гуртків, що діють в Прикарпатті, надають широкі можливості для розвитку пізнавальних і творчих здібностей учнів. На заняттях радіотехнічних гуртків юні аматори отримують початкові знання з електроніки і радіотехніки, набувають певних практичних знань розрахунку та монтажу електричних кіл, складання електричних і радіоелектронних схем, обробки конструкційних матеріалів. Об’єм набутих тут теоретичних знань та практичних умінь сприяє успішному виконанню робіт, повязаних з побудовою функціонально діючих технічних саморобок та діючих технічних пристроїв. Тому поряд з проектними, розрахунково-графічними та іншими видами конструкторських робіт, великої питомої ваги набувають технологічні, монтажно-складальні, налагоджувальні операції, експлуатаційні випробування. Учні радіотехнічного гуртка знайомляться з основами дизайну в технічному конструюванні, вимогами ергономіки до технічних об’єктів та інше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *