Обласна виставка-конкурс з виготовлення шпаківень «Птахи прилетіли»

Кві 24, 2018 Головні новини

12 квітня 2018 року на базі Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулась обласна виставка-конкурс з виготовлення шпаківень «Птахи прилетіли». Цього року виставка пройшла вперше і надалі проводитиметься щорічно департаментом освіти, науки і молодіжної політики Івано-Франківської ОДА за допомогою організаційно-методичного забезпечення Івано-Франківського ОДЦНТТУМ.

Виставка-конкурс проводилась із метою:

  • Набуття в учнів навичок в обробці різноманітних матеріалів та знань про їх фізичні властивості, вивчення дітьми особливостей життя пернатих, облагородження міського середовища через інсталяцію креативних шпаківень в міському просторі.
  • Виявлення юних талантів, сприяння розвитку їх творчого потенціалу в галузі промислового дизайну, виховання в учнівської молоді цілісного ставлення до речей, що поєднує в собі функціональність та дизайн, надання допомоги вихованцям у професійному самовизначенні.
  • Привернення уваги органів влади, громадськості до проблем екології та гармонізації техногенної діяльності людини з природою.
  • Надання підтримки творчій молоді, обдарованої в галузі дизайну, техніки, креслення, моделювання та конструювання.
  • Розширення мережі творчих середовищ з технічного моделювання та впровадження основних ідей сучасної практичної освіти.
  • Популяризації дитячої технічної творчості через засоби масової інформації та соціальні мережі.

Виставка-конкурс проходила у декілька етапів: І-й етап – на рівні закладів освіти, ІІ-й етап – районний(міський) серед переможців І-го етапу та ІІІ-й етап – обласний рівень серед переможців ІІ-го етапу. У ній взяли участь учні закладів загальноосвітньої, позашкільної та професійно-технічної освіти області у чотирьох вікових групах – учні до 6 класу, 7-9 класів, 10-11 класів та учні ПТНЗ.

Конкурс проводився у двох номінаціях: синичник(штучні гнізда, які можуть бути виготовлені з дощок та інших матеріалів) та дуплянка(штучне гніздо, виготовлене в поліні чи з інших природних матеріалів).
Також, перед конкурсантами поставили умову, щоб зовнішнє оформлення мало оригінальний та креативний вигляд при тому зберігаючи свою цільову мету.

Загалом у виставці-конкурсі було представлено 62 роботи із Городенківського, Косівського, Долинського, Снятинського, Надвірнянського, Богородчанського, Рогатинського, Коломийського районів та міст Калуш, Івано-Франківськ, Болехів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *