Засідання Інтелектуального клубу творчих особистостей, присвячене діяльності ОДЦНТТУМ

Жов 16, 2017 Головні новини

23 лютого в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося засідання Інтелектуального клубу творчих особистостей, присвячене діяльності обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Захід відкрила директор бібліотеки Людмила Василівна Бабій. Вона підкреслила, що одним з важливих завдань  є підтримка здібної молоді і популяризація здобутків юних галицьких кмітливців, адже науково-винахідницька громадськість нашого краю пишається не лише здобутками вчених, винахідників, раціоналізаторів, які мають вагомі відкриття, винаходи, корисні моделі та інші інноваційні продукти, а й цікавими і оригінальними роботами підростаючого покоління, яке сміливо переймає естафету творчості, втілює ідеї в різних видах технічного моделювання і конструювання, різьбярстві і столяруванні, дизайні і фотографії тощо.

Напрямки роботи Центру за допомогою мультимедійної презентації продемонстрував його керівник Віталій Вікторович Кодря. Розповів про обласні заходи які проводяться центром, а також  поділився ідеями, проектами і планами на майбутнє.

2

Про цікаві моменти роботи з вихованцями розповідали досвідчені і віддані своїй справі наставники — Володимир Васильович Цимбалій, який веде гурток „Конструювання транспортної техніки», Іван Миколайович Тхорик — керівник гуртка „Технічний дизайн». Гурток „Авіамоделювання» представляв Михайло Вікентійович Соколовський, а гурток операторів аматорської служби радіозв’язку — Роман Зіновійович Ткачук. Цікавим доповненням була фотовиставка вихованців фотографічного гуртка – Клименка Вадима Олексійовича.

3

Про збагачення кращих традицій позашкільних форм і методів розвитку науково-технічної творчості вів мову голова обласної організації ТВР України Богдан Іванович Середюк.

Усі, хто завітав цього дня до обласної бібліотеки, мали нагоду побачити і окремі розробки — радіотехнічні пристрої, моделі автомобілів і літаків, садово-городні трансформери, в яких майстерно втілились задуми творчої молоді.

Засновники Інтелектуального клубу творчих особистостей і представники Центру науково-технічної творчості учнівської молоді обговорили також актуальні питання подальшої співпраці.

Один коментар до “Засідання Інтелектуального клубу творчих особистостей, присвячене діяльності ОДЦНТТУМ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *