Фестиваль «Юні техніки Прикарпаття»

2 червня 2018 року у Івано-Франківському міському парку Культури та Відпочинку імені Т. Г. Шевченка відбувся фестиваль «Юні техніки Прикарпаття». Проведення та координацію заходу здійснював Івано-Франківський обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

Захід порадував глядачів своїм масштабом та кількістю цікавих різноманітних локацій, де було представлено чимало робіт науково-технічного напрямку, зроблених учнівською молоддю області. Роботи, сконструйовані на базі платформи Arduino, виконували різноманітні рухи і операції, електронні церковні дзвони били в набат, трансформатор Тесли без фізичного контакту засвічував лампочку у руках людини, були величезні квадрокоптери з восьма лопатями, а ще більший за розмірами піщаний маятник Фуко вимальовував красиві симетричні фігури.

Фізичні експерименти та фокуси, демонстрація 3D голограми в палатці дивували глядачів. Бажаючі могли отримати розгортки для самостійного виготовлення екрану для демонстрації 3D голограм в домашніх умовах. Виставка-фотосушка й ще сотні експонатів-поробок, також демонстрували той факт, що світ дитячої творчості безмежний.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *