Обласний семінар-практикум керівників гуртків початкового технічного моделювання

Лют 20, 2020 Головні новини

19 лютого 2020 року на базі Малої академії народних ремесел м. Галич проведено обласний семінар-практикум керівників гуртків початкового технічного моделювання закладів позашкільної та загальної середньої освіти.

Семінар проводився з метою підвищення професійної майстерності керівників гуртків ПТМ області, підготовки до обласних змагань учнів молодшого шкільного віку та обласної виставки-конкурсу з початкового технічного моделювання.

В заході взяли участь 30 педагогічних працівників з Богородчанського, Верховинського, Галицького, Долинського, Калуського, Коломийського, Надвірнянського, Рогатинського, Тлумацького районів, міст Болехова, Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Войнилівської, Рожнівської, Тлумацької ОТГ та Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Під час семінару-практикуму Михайло Ікалюк, в. о. директора Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, ознайомив учасників з навчальною програмою науково-технічного напряму «Початкове технічне моделювання», рекомендованою Міністерством освіти і науки України у 2019 р., повідомив про умови проведення обласних заходів з початкового технічного моделювання в 2020 році.

Стефанія Сидорук, директор Малої академії народних ремесел м. Галич, презентувала роботу закладу та продемонструвала кращі вироби вихованців гуртків, які отримали відзнаки різних конкурсів та виставок.

Юрій Кравченко та Марія Гринів, керівники гуртків початкового технічного моделювання Малої академії народних ремесел м. Галич, провели майстер-класи «Виготовлення рухомих іграшок з побутових відходів» та «Моделювання з паперу та картону».

Учасники семінару-практикуму ознайомились з роботою гуртка гончарства (керівник гуртка Андрій Бучко) та мали можливість спостерігати за процесом виготовлення виробів з глини на гончарному крузі.

Кожен учасник семінару-практикуму взяв активну участь у обговоренні питань розвитку та удосконалення роботи гуртків початкового технічного моделювання та виготовив один із запропонованих виробів під час проведення майстер-класів.

На завершення заходу проведена цікава та пізнавальна екскурсія по м. Галич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *