Сьогодні роль дизайну важко переоцінити. Сучасні люди звикли до того, що нас оточують красиві корисні речі, яскраві, привертаючи увагу товари, затишні, по-домашньому теплі предмети побуту, стильний дизайн будинку, офісу, автомобіля… Але окрім краси зовнішньої, динаміка життя вимагає ще і наявності функціональності: кожна річ повинна мати практичне призначення, що ефектно поєднується з її зовнішнім виглядом.

Професія дизайнера в останні роки набула величезної популярності, стала необхідною в усіх сферах життя й діяльності людини.

Дизайн одягу – це один з напрямків творчої діяльності, метою якої є проектування комфортного, функціонально виправданого, естетично цілісного одягу, як одного з елементів предметного середовища, який відповідає відповідним матеріальним та духовним вимогам споживача.

Дитячий дизайн – нова художньо-продуктивна діяльність, яка розуміється як проектне мислення самого широкого діапазону. У дизайні важливо не тільки розвиток задуму, а й планування результату, що сприяє творчому розвитку дитини.

  Заняття гуртка «Дизайн та конструювання одягу» покликані стимулювати розвиток інтересів і талантів дітей до дизайнерської справи, сприяти їх професійному самовизначенню. Навчання передбачає вивчення основних принципів технічного моделювання та конструювання одягу, ознайомлення з історією виникнення та класифікацією одягу.

Знайти свій неповторний стиль, розробити функціональні сучасні моделі одягу, сконструювати і пошити їх – основні завдання для вихованців гуртка.

Час проведення занять:

Вівторок 15:00-17:25

Четвер     15:00-17:25

Керівник гуртка:
Скорохода Інна Михайлівна
Місце проведення занять:
м. Івано-Франківськ, вул. Короля Данила, 7