Обласні змагання юних авіа-, ракетомоделістів

Тра 21, 2018 Головні новини

20 травня в селі Одаїв Тлумацького району Івано-Франківської області пройшли змагання з авіа та ракетомоделювання серед вихованців позашкільних навчальних закладів області. Змагання мають за собою мету відродження та популяризації одного з найцікавіших видів модельного спорту.

Такий вид дитячої творчості передбачає вивчення технічних характеристик прототипів моделей, створення ескізів та креслень, виготовлення та запуск моделей і надає можливості для розвитку пізнавально-творчих здібностей учнів. Учасники змагань представили моделі планерів і літаків у 5-и класах: схематичні моделі планерів, літаки з гумовим мотором, радіокеровані моделі планерів.

Вже другий рік поспіль Івано-Франківський обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді цей масовий захід проводить разом з ентузіастами пара- та дельтапланеризму. Як наслідок – синергетичний ефект, адже юні моделісти мають можливість спостерігати за польотами своїх старших колег, також закоханих в небо. Отже отримають стимул до подальшої праці.

Переможці обласних змагань далі виборюватимуть призові місця на Всеукраїнських та міжнародних профільних змаганнях.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *