Обласна науково-практична конференція “Технічна освіта Прикарпаття (контекст позашкілля). Минуле і сучасність”

Гру 11, 2017 Головні новини

6 грудня 2017 року в Івано-Франківській обласній науковій універсальній бібліотеці імені Івана Франка відбулась обласна науково-практична конференція “Технічна освіта Прикарпаття (контекст позашкілля). Минуле і сучасність”, в якій взяли участь понад сотня учасників. В програму заходу ввійшли презентації Богородчанського РЦНТТУМ, Долинської рай СЮТ, Івано-Франківського МЦНТТУМ, Калуського МЦНТТУМ, Коломийського МНВЦНТТУМ, Надвірнянської рай СЮТ, Снятинської рай СЮТ, Тлумацького БДЮТ та Івано-Франківського ОДЦНТТУМ.

Конференція організована з ініціативи обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та за підтримки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА. Мета проведення конференції полягала у вивченні стану науково-технічної творчості дітей в області та консолідації зусиль педагогів у визначенні пріоритетів та напрямків розвитку технічної освіти дітей в контексті сучасної соціокультурної та економічної ситуації. Конференція проходила в режимі поєднання доповідей-презентацій про стан науково-технічної творчості в районах та містах області з презентаціями сучасних практик позашкільної освіти.

Також, було надано слово спеціальному гостю конференції, декану фізико-технічного факультету, доктору фізико-математичних наук, професору Гасюку Івану Михайловичу.

Крім того, між презентаціями центрів та районних СЮТ було представлено гурток історичної реконструкції Надвірнянської рай СЮТ з виступом лицарів та їхнім двобоєм, авіамодельний гурток Івано-Франківського МЦНТТУМ з радіокерованим дирижаблем у вигляді серця, гурток експериментальної хімії ОДЦНТТУМ на тему “Кава-брейк” та гурток робототехніки з демонстрацією можливостей платформи Arduino. В кінці конференції відбулося підведення підсумків та прийняття резолюції, а також концертна програма за участі молоді Богородчанського району.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *